Podařený vstup do sezóny

15.09.2013 23:31

 

Jako úřadující mistr ligy, zaštiťované pro tento ročník novým sponzorem firmou Alpicare, zahajoval tým AHC Vačice Klatovy novou sezónu 2013/2014 zápasem proti nováčkovi HC Poběžovice. Po úvodním pozdravu a vhození čestné buly se mohly obě strany pustit do boje o první body.

Hned v první minutě měly Poběžovice slibnou šanci po hrubce našich obránců na útočné modré čáře, ale se střeleckým pokusem i dorážkou si náš gólman poradil. Soupeři, kteří se ještě z velké většiny na ledě ještě nepotkali, se lehce oťukávali, ale i přesto se hrálo aktivně a bez servítek. Ve třetí minutě totiž Potůček vyrazil s pukem na obhlídku terénu za bránu Poběžovic a seznámil se tam zblízka i s kvalitou ledu, na nějž ho nedovoleně poslali poběžovičtí obránci. Vačicím se tak naskytla minutu a půl trvající přesilovka 5 na 3, kterou se jim ale nepodařilo proměnit nejen díky zárokům nováčkova gólmana. Místy to vypadalo, že soupeři z domažlicka mají k prvnímu gólu blíž, zvlášť když obránci nepokrývali osamoceného útočníka číhajícího "za bukem". Byly to ale Vačice, kdo vsítil jako první. Perfektní souhra Pájovy pětky, která odehrála vynikající utkání, rozjásala fanoušky tři minuty před koncem úvodní části, když Rajčák po Márově asistenci překonal brankáře Poběžovic z bezprostřední blízkosti.

Ve druhé části měly oba týmy po dvou přesilovkách, ale nikomu se nepodařilo skórovat. Zvyšoval až Venca J., dnes opět dobře útočně naladěný. Ujala se jeho nenápadná ale jedovatá žabička od modré čáry a jím stanovené skóre 2:0 vydrželo až do konce této třetiny. Bojovnost protihráčů byla značná a nedávali nám nic zadarmo, jejich akce ale naštěstí končily v rukou našeho maskovaného muže.

K přesvedčivému a klidnému vítězství bylo třeba nějaké góly přidat, ale situace se mírně zkomplikovala, když HC Poběžovice snížily hned zpočátku posledního dějství. Po špatném střídání Vačic do jejich sítě prošla střela nepokrytého útočníka od modré čáry. Bleskovou odpověď zajistila již vyzdvihovaná Pájova řada s Rajčákem a Márou na křídlech a Čubísem a Vencou J. v obraně. Mára vybojoval puk ve středním pásmu, přenechal ho Rajčákovi ve chvíli, kdy se křížili na útočné modré, a sprintoval k bráně. Rajčák zavážel kotouč po pravém křídle, ale soupeřův gólman jejich záměr vystihl a přesouval se směrem k Márovi, kam měla dorazit Rajčákova příhra. Nezbývalo mu než trefit pěticentimetrovou mezírku mezi tyčkou a gólmanovým betonem - a to není pro naše útočníky žádný problém. 3:1. Další pouťovou růži v poběžovické maringotce vystřelil znovu Rajčák a znovu ve spolupráci s Márou. Je to zásluhou spolehlivých obránců, že se můžou soutředit na svoje útočné akce a mají na ně dostatek prostoru. Tentokrát Rajčák dostal od Máry puk ve středním pásmu a tři kroky za modrou tvrdě vypálil. Jakmile se rozvlnila síť, čepice létaly z hlediště na led na oslavu prvního hattricku sezóny. O minutu později Váč zastavil soupeřův pokus o vyhození ze třetiny, nahodil na bránu a Karkula operující na hranici brankoviště zvýšil na 5:1. Po několika střídáních a vyložených šancí z dorážek, které jsme trestuhodně nevyužili, se ke slovu dostala hvězdná druhá lajna. Rajčák stíněný obráncem zavezl puk téměř až do rohu hřiště, odkud poslal přesný pas na číhajícího Páju, pro nehož bylo lahůdkou zavěsit.  Do stejného rohu se za minutu vydal znovu i Potůček, tentokrát vyvázl bez faulu, i když se zdálo, že poběžovičtí na něj mají spadeno, kotouč vybojoval, lehce jej poslal na Váče, ten znovu nahodil na bránu a Jiřin jeho pokus dorazil za brankovou čáru. 

Tím si AHC Vačice Klatovy připsaly letošní premiérové body a proti houževnatému nováčkovi vybojovaly vítězství 7:1.

Hvězda utkání : Rajčák

Branky a nahrávky : Rajčák (3+1), Pája (1+1), Karkula (1+0), Venca J. (1+0), Jiřin (1+0), Mára (0+2), Váč (0+2)

Zpět