Po druhém kole čtyři body

16.10.2012 16:04

V pondělí 15.10. měl tým AHC Vačice před sebou další úkol - porazit mančaft HC 2009 Nýrsko. Po prvním kole, kdy Nýrsko inkasovalo třináct branek, se nezdálo, že to bude tak těžký soupeř, jakým ve skutečnosti je.

Naši začali tento pro diváky nepohledný a často přerušovaný zápas lépe a po dvou velmi rychlých brankách Hořčáka vedli už ve čtvrté minutě 2:0. Jako by se však tímto průběhem nechali zmást a docela přestali hrát, objevovalo se stále víc nedůsledností a chyb v obraně, při rozehrávkách i v ukázněnosti trestané následným vylučováním. To mělo za následek nejen snížení a vyrovnání Nýrska, ale dokonce i jejich jednobrankový náskok. Před koncem třetí třetiny však nýrští hrubě faulovali samostatně ujíždějícího hráče Vačic a rozhodčí nařídil první trestné střílení tohoto zápasu, kterým si Hořčák připsal třetí gól v utkání.

Ve druhé třetině Vačice strhli vedení zpět na svou stranu zásluhou Richieho, jenž se nejlépe zorientoval před soupeřovou brankou a vstřelil čtvrtou branku, čímž zahájil obrat utkání. HC 2009 Nýrsko sice stačilo i na tento gól naít odpověď, ale střelci asistoval hráč, který nebyl uveden na zápasové soupisce a proto se skóre neměnilo. O jednoho hráče oslabení nýrští však houževnatě bojovali dál a stále si vytvářeli nadějné šance, které jim kazil výborně chytající Pepi. Jednou z nich bylo i trestné střílení za zalehnutí puku bránícím hráčem v brankovišti, ani toto jim ovšem nevyšlo.

Na druhé straně Rajčák všem předvedl, jak se střílí příklepem a ze dvou ran vsítil dvě branky, jednu ve druhé a jednu ve třetí třetině. Když Wolfi ve 38. minutě tvrdě přitiskl protihráče na mantinel a byl vykázán do šaten, napětí se ještě více stupňovalo a hra přiostřila. To se ale nevyplatilo hráčům Nýrska a po jednoznačném faulu na útočícího hokejistu Vačic rozhodčí signalizovali třetí trestné střílení, které Hořčák bezpečně proměnil a završil svůj zápasový počet gólů na čísle čtyři.

Do konce utkání se už pak až na několik udělených menších trestů nic nezměnilo a tak AHC Vačice Klatovy vyhrál 7:4.

Branky a nahrávky : Hořčák 4+0, Jiřin 0+2, Rajčák 2+0, Richie 1+0, Čubís 0+1

Zpět