Plán splněn

04.11.2013 19:23

Na první listopadový víkend připadaly pro AHC Vačice Klatovy poslední dva zápasy úvodní části ŠLAH. Přestože budou následovat pravděpodobně ještě další dvě (nebo jedna a play-off, což zatím není rozhodnuto), bylo potřeba uzavřít osmičku zápasů čtyřmi vítěznými body. Obě utkání odehrály Vačice v roli domácích a pohledem na tabulku se dalo říct, že i v roli favorita. To jsou ovšem jen papírové předpoklady a hráči se jimi za žádnou cenu neřídí.

Proto sobotní utkání proti HC Tomahawks začali obezřetně, i tým z loňského posledního místa totiž posílil a letos hraje zajímavější hokej s přesvědčivějšími výsledky. V bráně Vačic se letos poprvé představil Pepi, který zastoupil nemocného Periho a potvrdil, že gólman je v týmu základ. Text následujících vět je několik týdnů téměř neměnný, ale zopakujeme si ho, abychom si důkladně připomněli letošní Vačičí projev. Tomahawks měli na své polovině kluziště mnohem více prostoru k rozehrávce, nenapadáni si vybírali, kterému z najetých útočníků puk pošlou. Naštěstí Vačice mají silné obránce, kteří se snažili rozjeté protivníky pochytat a akci jim znemožnit co možná nejdále od Pepiho. Ale našly se i momenty, kdy Pepi musel ze svého repertoáru vytáhnout nejden zákrok. Beci ale dobře svého gólmana chránili a nedovolili žádnou nebezpečnou dorážku. 

Dlouho se hrálo bez branek, což potvrdilo, že letošní Tomahawky nejsou žádné otupené valašky, ale pěkně nabroušené sekery. Nasvědčoval tomu i počet vyloučených, ale gól v přesilovce jsme za celých 45 minut neviděli. Jako prvnímu se podařilo vsítit Pájovi, když obroužil branku soupeře a zavěsil zmatenému brankáři nad rameno. Místy se mohly Vačice o hubený náskok strachovat, ale soudržnost týmu společně s Pepim v bráně dávala jasně najevo, že jsou to obavy plané. Fotbalový výsledek ve třetí třetině potvrdil Rajčák, když v ideální pozici na brankovišti dorážel Čubísovu střílenou kulečníkovou přihrávku o zadní mantinel.

Víkend tedy Vačice zahájily výhrou 2:0 a první hvězdou prvního víkendového duelu hraného první sobotu v listopadu byl ve svém prvním letošním zápase poprvé za skvělý výkon a vychytanou nulu vyhlášen gólman Pepi.

Branky a nahrávky : Pája (1+1), Rajčák (1+0)

HVĚZDA UTKÁNÍ : PEPI

 

Neděle v podvečer uzavírala Vačicím jak náročný čtyřzápasový týden, tak první část ligy zápasem proti hostujícím HC Kinetic. V něm Vačice nastoupily v téměř nezměněné sestavě jako proti Tomahawkům, tudíž s dobře chytajícím Pepim. U nás v redakci sice nemáme přesnou statistiku nejrychleji vstřelených gólů, ale troufám si říct, že Jiřin bude jistě jedním z hráčů, se kterým se v této disciplíně bude muset počítat. Gól na 1:0 pro Vačice vsítil už ve 21. sekundě ! Na 2:0 zvyšoval nedlouho nato (ve čtvrté minutě) Milda, který si ze štace po stadionech NHL přivezl dobrou formu. Ale to bylo ze strany domácích na dlouho dobu vše. Po rychlém vedení se nechali ukolébat domněnkou, že to půjde samo a ejhle - Kinetic dvěma góly v rozmezí 90 sekund srovnal.

Nezbylo než začít znovu od píky (víte to urkitě ?) a situaci napravila zase až přestávka a Čubísův proslov. Po pauze jsme začali soustředěně, dávali si pozor na vysoko vytažené soupeřovy útočníky čekající na dlouhý pas a stavěli svou hru na obraně. Venca J. - přesunutý pro dnešek do útoku kvůli Čubísovu rektálnímu zranění - skvěle oživil Richieho lajnu, svými prudkými střelami zvyšoval tlak na bránu Kinetiku a Richie proto dostával šance vyražené puky v brankovišti dorážet. To se mu podařilo hned dvakrát a pak také jednou Čížovi. Suma sumárum obráncem podpořený útok zaznamenal tři body !

Obě dvojice obránců společně s Pepim v bráně už makaly na sto procent, žádný další gól jim tedy do sítě neproklouzl a Vačice si mohly udělat další dvoubodový zářez na hokejkách. Vítězstvím nad HC Kinetic Vačice splnily svůj plán vytěžit ze čtyř zápasů 7 bodů a po první části se bodově dorovnaly na dostřel třetímu HC Autokempf.

Branky a nahrávky : Richie (2+0), Jiřin (1+0, Milda (1+0), Číža (1+0), Pája (0+1), Pelech (0+1), Čubís (0+1)

Zpět