Ostrý remízový souboj

12.11.2012 16:07

Na poměry šumavské ligy nezvykle tvrdé utkání odehráli naši borci na svatého Martina proti výběru HC Autokempf. Tento mač byl plný osobních soubojů, z nichž většina, ač za hranicí pravidel, zůstala nepotrestána, ale také zajímavých zvratů na obou stranách.

Přestože domácí Vačice nastoupili k zápasu s Perim v bráně, jehož výkon je potřeba hned zpočátku vyzdvihnout a ocenit, museli kvůli zraněním hrát jen na dvě obranné dvojice a se změněnými útočnými formacemi. Po první třetině prohrávali 0:1, když nikým nekrytí obránci soupeře ostřelovali jejich branku. Jenom díky jistým zásahům Periho jsme v první části neinkasovali více gólů, přičemž sami jsme se stěží k nějaké střele probojovali, o ohrožení Kempfácké svatyně nemohlo být ani řeči.

Ve druhé třetině se pozvolna začal měnit styl hry a útočníci Vačic začali vystrkovat růžky. Bohužel, jak už byl zmíněno, ve svém útočném pásmu naráželi na nepřiměřené zákroky, za které byl soupeř jen velmi zřídka vylučován. Nakonec to byli opět Kempfové, kteří při hře 4 na 4 dokázali proměnit jednu ze šancí - po prohraném buly v našem obranném pásmu puk obráncem nahozený prolétl přes skrumáž až za Periho záda. Od tohoto momentu uplynulo přesně 35 vteřin a skóre se znovu změnilo - Hořčák (jak je jeho zvykem ve vlastním oslabení) ujel středem hřiště a sám snížil na 1:2. Od začátku druhé poloviny zápasu jsme začali mít navrch a všechny tři lajny si vypracovaly velice slibné šance, největší z nich promarnili Kulík (sám před brankářem trefil jeho nastavenou hruď) a Pája, který nezkrotil na hranu postavený puk po Hořčákově přesné přihrávce (kterou nikdo nečekal ;) ).

Vyrovnání se zdálo být daleko, ale obraz hry už vylučoval debakl, na který to zpočátku mohlo vypadat. Tento pocit zcela odmítl Bobeš ml., jenž střelou zápěstím z prostoru mezi kruhy vymazal vedení Kempfů a srovnal na 2:2.

Plni odhodlání a touhy po vítězství nastoupili domácí do poslední části. Tu jim ovšem sebral nejen po odehraných třiatřiceti vteřinách soupeř, jenž se dostal znovu do vedení, ale i rozhodčí, kteří přestali pískat jednoznačné nedovolené zákroky. Divákům místy připadalo, že na trestnou lavici odchází hráč faulovaný, nikoli faulující. V tuhle chvíli se ale vyplatily před zápasem vynucené změny v sestavě a Venca J., hrající tentokrát v útoku, využil svůj klid a přehled a proměnil svou šanci v další vyrovnávající gól. Pět minut nato rozjásal střídačku Vačic Pája K., který svým prvním gólem v sezoně zařídil zvrat zápasu a vedení domácích. Čas utíkal v náš prospěch a už se zdálo, že dva body nás neminou. Při následném oslabení, kdy Autokempf odvolal brankáře a hrál v přesile 6 na 4, získal puk pod kontrolu Jiřin, který ho podporován Mildou sebejistě zavezl za útočnou modrou čáru. Kotouč si připravil k zakončení, ale místo přesné technické střely do prázdné kisny zvolil dělovku příklepem a minul. Orazítkoval pouze horní tyčku.

Podle pravidla "nedáš - dostaneš" hráči Kempfů po pár vteřinách srovnali na 4:4, což byl konečný výsledek zápasu. Oba týmy si odnesly po jednom bodu.

Vačice předvedly pěkné a konečně znovu bojovné a neodevzdané utkání, které mohlo skončit krásným vítězstvím a mimo skvěle chytajícího Periho je potřeba zmínit a na jedničku oznámkovat perfektní práci Pelecha, Vlčáka a Páji K.

Góly a nahrávky : Hořčák 1+1, Pája K. 1+0, Bobeš 1+0, Venca J. 1+0, Vlčák 0+1, Kulík 0+1

Zpět