Nesouhra v týmu nás stojí body

31.10.2012 15:01

Čtvrtý zápas, který Vačice odehráli v den vzniku samostatného československého státu tj. v neděli 28.10. proti HC Tomahawks, se jednoznačně nevydařil. Začátek byl ze strany prozatím bodově posledního týmu ligy povedenější, v první části si vybojoval vedení 1:0 a Vačice měli plné hokejky práce, aby se vůbec mohli prosadit ve svém útočném pásmu.

Po přestávce se obraz hry neměnil, ale Šozda dokázal odpálit dynamity ve svých bruslích a vyrazil na sólovou akci, kterou zakončil učebnicovým blafákem do bekhendu. Srovnáno 1:1.

Z pohledu statistiky to byl zápas dvou nejtrestanějších mančaftů ŠLAH a to se také na ledě prokazovalo : 18 vyloučených včetně dvou osobních trestů (10 minut na straně Tomahawků, trest do konce utkání na straně Vačic). Ale přesilovky nebyly to, co by přinášelo góly. Richie s Jiřinem ve vlastním oslabení přebruslili soupeře a kombinací za bránou soupeře způsobili zmatečný shluk hráčů, ze kterého Richie svým přehledem dokázal vytěžit branku a Vačice poprvé v utkání vedli.

Ale nesouhra, nespolupráce, nedostatečná střelba a nedůraz v klíčových momentech znamenaly srovnání Tomahawků nijak pohledným gólem před koncem druhé třetiny. Výsledky ovšem nejsou o kráse ale o počtech vstřelených a inkasovaných branek a protože ve třetí třetině žádný z hokejistů neskóroval, rozdělily si oba týmu po jednom bodu.

Zpět