Nebe a dudy

25.02.2014 13:00

Když jsme po zápase proti Tomahawkům, kterým jsme ztratili 99% šancí na umístění na bedně, přišli na utkání s bojovným soupeřem HC 2009 Nýrsko, měli jsme před zahájením smíšené pocity. Na tribunách vládl stres z další možné nepříjemné prohry, protože přespolní disponují rychlými hráči, kteří dovedou mnoha týmům nepříjemně zatopit. Ale naši kluci byli evidentně v klidu, velice dobře se připravili a věděli, že žádnou komplikaci nesmějí dopustit.

Na led totiž přišel jiný tým než jsme registrovali poslední týdny. První třetina nebyla sice ještě úplně přesvědčivá, vždyť každý vedoucí gól našich barev dokázalo Nýrsko do minuty stáhnout a do kabin se šlo za stavu 2:2, ale bylo znát, že hráči tím neztráceli sebevědomí, ale získavali další chuť hrát. A to je základem úspěchu.

Do druhé části už naskočily Vačice takové, jaké jsme vídali v loňské mistrovské sezóně. V ráži byli hlavně Smotl s Potůčkem, tato utočně-obranná dvojka nasázela Nýrsku pět gólů ! Konečně ! Jak krásně se na takový zápas kouká a jak skvělé pocity to všem přináší. Radost ze hry čišela chladným stadionem a hřála všechny fandy. Tato třetina byla ukázkou toho, jak mají Vačice pokračovat, jakým stylem hrát - nikdo nevynechal žádný souboj, nikdo nepustil nýrské hráče do pásma jen tak a velmi dobře jsme forčekovali nrychlými útočníky Márou, Bobšem ml a Smotlem.

Při nerozhodném skóre 3:3 jsme Nýrsko přibrzdili, vypracovali si náskok a ten už postupným navyšováním udrželi až do konce. Po prostřední části jsme vedli 5:3 a zbývala poslední patnáctiminutovka. V ní jsme trestuhodně dvakrát inkasovali ve vlastní přesilovce a nechali jsme Nýrsko stáhnout náskok na pouhý jeden gól, ale víc už jsme je nepustili ke slovu a zvítězili 9:5.

Zajímavosti : Smotl vstřelil svůj první hattrick v dresu Vačic, jedním z gólů bylo brilantně provedené trestné střílení, a stal se vedoucím mužem kanadského bodování Vačic. Za Nýrsko byli ohodnoceni bodem za gól a asistenci nebo trestem ve hře pouze tři hráči, (čísla 5, 10 a 15), kteří zjevně tvoří páteř celého jejich týmu.

Branky a nahrávky : Smotl (3+1), Potok (2+1), Karkula (2+0), Rajčák (1+1), Bobeš ml. (1+0), Jiřin (0+2), Mára (0+1), Milda (0+1)

Zpět