Karty jsou rozdány

04.03.2014 14:23

Před posledním kolem celé ligy ŠLAH už je na prvních pěti místech jasno. Vyplnily se totiž papírové předpoklady dvou utkání, které mohly proházet pořadí na 4. a 5. místě a teoterticky i na zlaté resp. stříbrné příčce. Vačice musely bezpodmínečně porazit HC Kinetic, aby si pojistily čtvrtou příčkou před dotírajícím HC Tnago. To nakonec v pondělí vysoko podlehlo HC Vizi a nyní již nemůže oranžové z bramborové pozice sesadit.

Nicméně podmínkou pro tyto taktické kalkulace bylo získat dva body proti Kinetiku v neděli večer. Soupeř v červeném není vždy zcela snadnou záležitostí, a tak se hráči museli na svou práci plně koncentrovat. Přesto však rozehrávali nepřesně, bránili nedůrazně a nebyl to docela přesvědčivý výkon. Kinetic několikrát zahrozil z nacvičených brejků. Ale tento zápas vyšel Perimu na jedničku s hvězdičkou. Takto chytal loňskkou sezónu ! Naprosto přesnými zákroky všemi částmi své výstroje pochytal veškeré kotouče mířící na jeho bránu. Velikou jednorázovou změnou se stal Čubísův post - obul se do pozice středního útočníka a pasovala mu na míru. Několikrát zahrozil sám z míst okolo brankoviště a při přesilovce ve 12. minutě po nabídce od Mildy přesnou střelou posunul Vačice o krok blíž k vítězství.

Nedokážu si ale vysvětlit, jak se může pořád odehrávat to neustále opakované klišé. Pár vteřin po vstřeleném gólu se vždycky necháme zatlačit nebo uděláme nějakou hrubku, za kterou zaplatíme gólem. Nyní, 80 sekund po radosti, jsme pustili do brejku hráče, kterého Vlčák musel i v tomto případě faulovat a opět za cenu trestného střílení. Další bezchybný zákrok Periho naštěstí vyrovnání zabránil. Je třeba zmínit, že velkou většinu první části odehrály Vačice v přesile díky několika hrubým i sporným faulům ze strany Kinetiku. Po vyloučení hráče s číslem 15 do konce utkání za faul kolenem byla hra mnohem uvolněnější.

Vačice měly i dnes hromadu možností k výraznému vedení, Mára, Jiřin, Karkula a další útočníci bohužel neměli i přes slibně vyhlížející akce střelecké štěstí. Venca J. zvyšoval z dorážky před druhou sirénou a třetí tečku za bramborovou jistotou udělal Smotl.

Branky a nahrávky : Čubís (1+0), Venca J. (1+0), Smotl (1+0), Milda (0+1), Karkula (0+1)

Zpět