Kanárek pro Nýrsko

28.01.2013 12:59

 

Po týdenní pauze tým AHC Vačice nastoupil v neděli večer proti soupeři z Nýrska. Při zahajovacím pozdravu bylo na první pohled vidět převahu domácích co se počtu hráčů týče, ale na ledě atleti z hostujícího týmu tento handicap dokázali vymazat minimálně do poloviny zápasu. Od prvních vteřin byli nebezpeční, ale i naši zakládali celkem kvalitní protiúdery, které až do začátku třetí minuty nepřinášely gólový úspěch. V tom čase se podařilo třetímu útoku vytvořit závar před soupeřovou bránou, pozorný gólman sice přilepil svůj levý beton k ledu při dorážce Pelecha a i tuto šanci zneškodnil vyražením puku před sebe. Toho ale využil náš specialista na zakončení pod víko Karkula a pověsil brankáři Nýrska památku v podobě prvního gólu zápasu do horní sítě jeho svatyně. Šancí na obou stranách neubývalo a i když jsme si před zápasem slibovali hru bez vyloučení, nabídli jsme protihráčům dvě přesilové hry už v první části. V nich nemělo HC 2009 Nýrsko moc příležitostí k vyrovnání a ty, které mohly ohrozit branku, likvidoval brilantními zákroky talent Peri. Závěr třetiny patřil jednoznačně Rajčákovi, když po rozehrávce v obranném pásmu začal nabírat rychlost po pravém křídle a jako pacifický expres se řítil do cílové stanice naší útočné třetiny. Prudká bomba krok za modrou čarou sice jen obtiskla černou značku na zadním mantinelu, ale kotouč se odrazil zpět do hřiště a nezastavitelný rychlík napřáhl podruhé. Pouhé dvě desetiny sekundy před první sirénou nebylo o gólu pochyb. 2:0.

Druhý díl zápasu našim nevycházel, z nepřesností těžili nýrští, ale Peri s jistotou držel svůj tým ve dvoubrankovém vedení. Navíc po krásné příhře Karkulově zvyšoval Kulík pěknou technickou střelou, když mu soupeřovi obránci dali několik sekund na rozmyšlenou, jak s pukem naložit. Vypadalo to, jako by čekal na gólmanovu odpověď, kam "to chce". Po nedovoleném zákroku na domácího hráče dostali i Vačice možnost jednoho hráče v poli navíc. První polovinu početní výhody jsme ale odehráli vyloženě tragicky, nebyli jsme schopni rozumně přihrát ve středním pásmu, natož spustit kolotoč v útočné třetině. Milda při snaze dostat sebe a své čtyři kamarády do přesilovkového postavení nastřelil puk na bránu a žabička proskočila mezi brankářovy betony až do sítě, asistence byla připsána Richiemu. A ve stejném pořadí byl bodově ohodnocen i pátý gól, když Richie přihrál Mildovi do levého rohu útočného pásma, ten projel za bránou a vykroužil se Jágrovým stylem až mezi kruhy, odkud švihem vystřelil a skóroval podruhé v zápase.

V poslední třetině začínala být na soupeřích znát únava a ve snaze zkorigovat výsledek více stříleli a čekali na brejky. Ve dvou případech se jim podařilo proklouznout za záda beků Vačic, ale Periho kvalita v bráně domácích byla znát. Oproti tomu se gólman hostů dopustil hrubice ve chvíli, kdy se rozhodl zastavit a rozehrát puk v rohu po jeho pravé ruce. Vyjel daleko z brány a forčekující Rajčák jeho rozehrávku vystihl. Než se ale dostal do pozice, ze které by skóroval, se brankář Nýrska přesunul zpět k bráně a jeho pokus skluzem vymetl z brankoviště. Pája v tu chvíli perfektně přečetl hru a s přehledem dorazil puk do sítě, aniž by dal nepřipravenému brankaři možnost zareagovat. Zhruba dvě minuty před koncem zápasu nás rozhodčí poslal do třech, ale bránící hráči a hlavně ani Peri žádnou změnu výsledku nedovolili, a tak tým AHC Vačice zvítězil potřetí v sezoně s čistým kontem, tentokrát 6:0.

Branky a nahrávky : Milda : 2+0, Rajčák : 1+1, Karkula : 1+1, Kulík : 1+0, Pája : 1+0, Richie : 0+2, Pelech : 0+1

Zpět