Gólové hody pod taktovkou třetí lajny

19.02.2013 11:53

 

Pondělní večer 18.2. si příznivci týmu AHC Vačice Klatovy přišli na své. Jejich oblíbenci vyzvali na domácím ledě HC Kinetic a dá se říct, že výsledkem 7:1 zarazili Kinetiku poslední hřebíček do rakve nadějí na umístění se do čtvrtého místa celkově. Je sice pravdou, že hosté se potýkají s těžkostmi ohledně zranění jejich gólmana z krajské soutěže, ale zdatně jej nahradili oporou z okresních Lub a Vačice se pro dnešní zápas trápili s nedostatkem útočníků i s rychlou změnou na postu brankáře.

Mužstvo domácích vstoupilo do zápasu sebejistě a i přes nově poskládané útoky mělo více ze hry. Dobrými kombinacemi si od počátku zápasu vytvářeli slibné šance ke skórování. Paradoxně to ale byli hosté, kteří se ujali vedení, když v šesté minutě nechali obránci trestuhodně za svými zády nekrytého útočníka, jenž zpracoval přesný pas a měl dost času na to, aby se v nájezdu zkoncentroval na zakončení. Naprosto stejnou šanci dostali útočníci Kintetiku v první třetině ještě jednou, ale náš gólman se blafákem nenechal oklamat a vynikajícím zákrokem lapačkou zmařil další z možností na zvýšení náskoku. To už se ale ke slovu začala dostávat na poslední chvíli sestavená třetí řada, která se dvěma obránci v útoku začala i dokonala obrat zápasu. Nejprve Bobeš kličkou vypekl obránce na naší útočné modré a z pravé strany naservíroval Čubísovi do brankoviště puk na zlatém podnosu. Pro tak zkušeného hráče bylo lahůdkou nechat hokejku zakousnout do kotouče a poslat jej jako horký brambor až do kuchyně nad ramenem jejího ochránce. První třetina skončila 1:1.

Už poučeni z brejkové nálady Kinetiku byli naši obránci ostražitější a nestávalo se, že by bekům nějaká červená myška proklouzla. To vycítili i hráči v ofenzivě a mohli lépe myslet na útočení. Opět se prosadil třetí útok, když Venca J. dostal před bránu přihrávku od pěkně hrajícího Bobeše a bekhendem zavěsil do míst pravého horního růžku. 2:1. Sporná situace v polovině zápasu mírně zvedla emoce na obou stranách a to v okamžiku, kdy v těsné blízkosti před hostujícím brankářem Richie po asistenci Jiřina zvedl puk až k břevnu a rozhodčí bez zaváhání signalizoval gól. Hra byla přerušena, propukla radost Vačic, ale Kinetic reklamoval, že puk skončil mimo bránu. Po následné poradě rozhodčích byl ovšem gól potvrzen. 3:1. První vyloučení na naší straně přišlo až ke konci druhé části a kluci jej zahráli na výbornou. Mára s Pájou drželi puk daleko od vlastního území, vteřiny oslabení ubíhaly, ale jeho závěr patřil znovu třetí řadě, konkrétně Bobešovi. Vystihl přihrávku hráčů v přesile a v cestě za gólem už stál jen brnakář, který pět sekund před návratem Váče z trestné lavice kapituloval počtvrté. V dalších minutách si HC Kinetic vyrobil celkem silný tlak, ale páru jim z kotle vypustila precizní dvojice Venca J. - Bobeš. Akci začal Milan střelou od modré čáry, kterou gólman jen vyrazil před sebe. Bobeš byl nejblíže, kotouč přistrčil Vencovi a ten s úsměvem rozvlnil síť Kinetiku popáté. Snad šestým samostatným průnikem Pelechovým padl šestý gól Vačic. Náš rychlonožka se několikrát v zápase nadechne k raketovému útoku přes celé hřiště, ale téměř vždy něco jeho sólo zmaří. Dnes to konečně vyšlo a Vašík po bleskovém průletu hřištěm trefil skulinu mezi levým betonem a lapačkou maskovaného muže ve službách Kinetiku. Radost z gólu byla veliká, Karkula přispěchal a při objetí vlepil Pelechovi jednoho francouzáka navrch. Ještě v závěru této třetiny se znovu blýsknul svým uměním Roman, když vychytal trestné střílení právem nařízené po sekeře Pelecha.

V poslední části HC Kinetic stále útočil, ale tým Vačic hrál pečlivě odzadu a tak poslední kosmetickou úpravu skóre měl na svědomí kralující třetí útok. Při přerušení hry si Čubís promluvil se spoluhráči na ledě a usnesli se, že dají gól. A jak řekli, tak udělali. Čubís bezchybně vyhrál buly přesně na Váče, ten nahodil na bránu a v brankovišti dotírající Bobeš houslemi mezi nohy gólmana zahrál Kinetiku konečné skóre 7:1.

Branky a nahrávky : Bobeš : 2+2, Venca J. 2+0, Čubís 1+0, Pelech 1+0, Richie 1+0, Jiřin 0+1, Váč 0+1

Hvězda utkání : Bobeš

Zpět