Gól v oslabení znamenal dva body

12.02.2013 16:09

 

Den po schůzi ligové rady, která zahájila poslední část sezóny 2012/2013, se proti sobě postavila mužstva HC Tomahawks a AHC Vačice Klatovy. Souboj aktuální poslední a první příčky v tabulce sliboval hezký hokej a tak jej přišlo sledovat i několik příznivců Vačic z domažlicka. Byli však stejně jako klatovští fanoušci těžce zklamaní průběhem a celkovým projevem svého týmu. Jeden z diváků se dokonce při druhé třetině dostal těsně ke střídačce hostujících Vačic a ze všech sil křičel, že fanoušci odejdou, nezlepší-li tým v oranžových dresech hru.

V bráně se poprvé v sezóně představila nová posila Vačic, urostlý mladý gólman, který s velikým přehledem o hře odchytal skvělý zápas a z velké většiny se pouze jeho výkon podepsal pod naše vítězství. Ze sítě vytahoval puk jen jednou a to po situaci, kdy si nejobjemnější hráč Tomahawků a zároveň celé ligy Marčák ustlal těsně před brankovištěm a při snaze vstát zabránil brankaři jak ve výhledu tak v úspěšném zákroku. Bohužel dnes naprosto nuloví beci mu toto počínání svou nečinností usnadnili. Ale nepředbíhejme.

Utkání začalo vyloučením Richieho už ve dvacáté sekundě a tento trend oslabení pokračoval celý zápas. Do hry v početní nevýhodě jsme se dostali celkem devětkrát, z toho třikrát do dvojnásobné nevýhody 3 na 5. První gól jsme ovšem zaznamenali my a to z hole Jiřina, který po přihrávce Richieho v polovině první třetiny vypálil příklepem z jízdy a brankář Tomahawků se nestačil ani ohlédnout. To bylo ale vše, co jsme dokázali v této části předvést a jenom gólman držel naděje hubeného náskoku ve svých rukavicích, než byl i on překonán již zmíněným vyrovnáním.

Druhá třetina nepřinesla zlepšení a soudě podle nálady diváků spíše zhoršení. Na straně Vačic chybělo bruslení, síla, přesnost, šikovnost a hlavně střelba. Můžeme jen doufat, že podobný tah na bránu a potenci nepředvádějí naši svěřenci v duelech proti svým ženám na hřištích ohraničených polštáři, jinak náš mančaft nebude mít mnoho následovníků. Tomahawks byli jednoduše lepší a to hlavně proto, že jsme jim to dovolili a nechávali je trestuhodně hrát. Proto těžko říct, jestli se Kulík před koncem čtvrté šestiny zápasu vzpamatoval nebo jestli byl natolik zmaten, že si neuvědomil, že jeho družstvo hraje v oslabení. Ať tak nebo tak, vyhozený puk z obranného pásma sebral a upaloval s ním k bráně protihráčů. Skóroval pod víko a tím nejen vrátil Vačicím vedení na svou stranu, ale zároveň se celému týmu revanšoval za nešťastnou a smyslů zbavenou volbu prezidenta.

Bez střelby, bez úspěšného zakončení několika málo individuálních akcí a s vysokým počtem vyloučení nebylo možné čekat další změnu stavu konta hostujících Vačic a od druhé třetiny bezchybný nováček naší soutěže v bráně důkladně zmařil všechny pokusy na zkorigování výsledku ze strany domácích, tím pádem si AHC Vačice po nejhorším výkonu sezóny připisují další dva body za výhru 2:1.

Branky a nahrávky : Jiřin 1+0, Kulík 1+0, Richie 0+1

Hvězda utkání : Roman

Zpět