Druhé kolo bez bodu

09.10.2014 20:59

Jako už tradičně bylo při zápase Vačic proti Kempfům na trestných lavicích plno. Tentokrát sice nepadl rekord vyloučených, ale i tak se hrálo většinu utkání v početní nevýhodě na obou stranách. Přestože rozhodčí nechávali rozeznít píštalku při každém náznaku nedovoleného zákroku, jasný faul na Pelecha nechali bez povšimnutí, což vedlo k prvnímu golu do sítě Vačic.

Těsně před koncem druhé třetiny se trestná lavice hostujících Vačic zaplnila, když už několikrát vyloučený Bělda znovu fauloval a následoval Máru za katr. Benzín do ohně přilil Potok, kterému se verdikt rozhodčích nelíbil a komentoval jej vlastním způsobem. Vykoledoval si dva desetiminutové tresty a putoval do sprch. V této přesilovce 5 na 3 se Kempfům podařilo zvýšit svůj náskok, dorážku z brankoviště už Peri vykrýt nedokázal.

Snížit se oranžovým podařilo také v početní přesile, krerá ovšem nebyla nijak přesvědčivá. Pelech zavážel puk středem hřiště, ale spoluhráči už odcházeli střídat a i on už byl dlouhým ice-timem vysílený, tak ještě ze středního pásma tahem vystřelil na branku - a padlo to tam. Soupeř sice znovu zvýšil na 3:1, ale zpět na rozdíl jediné branky snižoval Bělda v samostatném brejku.

Za tohoto stavu se zdálo, že vyrovnání je na spadnutí. Proto se Čubís rozhodl využít nejlepší možnou příležitost a při nastalé přesilovce odvolal Periho z brány. Výhoda dvou mužů na ledě bohužel vyrovnání nepřinesla, naopak protihráči HC Autokempf po vyhrané buly navýšili vedení střelou do prázdně brány na 4:2. Tímto skore duel dvou nesmiřitelných skončil.

Utkání na straně AHC Vačice nedohráli dva hráči - mimo Potůčka musel z ledu i Richie, jenž si při nepříjemném pádu za bránou soupeře vyhodil rameno. Naštěstí to nebylo nic vážného,  po ošetření na pohotovosti se vrátil do hlediště a brzo bude v pořádku.

Branky a nahrávky : Pelech (1+0), Bělda (1+0), Milda (0+1), Peri (0+1)

Zajímavosti : Brankář Peri si hned ve druhém kole připisuje bod za asistenci, Potůček má po druhém utkání 21,5 terstných minut.

Zpět