Dlouhou sérii výher ukončili Čápi

31.03.2015 20:31

Dlouhou sérii osmi vítězných utkání s vysokým plusovým skóre ukončil Vačicím duel proti HC Čápům. V tomto souboji se nepřímo rozhodovalo o tom, kdo z první čtveřice týmů bude mít nejmenší šanci na výslednou medailovou pozici.

HC Čápi byli velice dobře připraveni a v každém svém pohybu na ledě důslední. Počáteční vítr z plachet jim sice sebral Bělda samostatnou gólovou akcí, ale Čápi dokázali rychle znovu rozhýbat svá křídla. Gólový stav záhy srovnali a začínali mít poměrně znatelnou převahu. Pomohla jim k tomu přesilovka 5 na 3 a tři další následné přesilovky 5 na 4. Ani v jedné z nich ovšem nedokázali vsítit branku a tak se konečně i Vačice dostaly do početní výhody, ve které byli produktivnější než soupeř.

Jiřin se dokázal v tlačenici před bránou zorientovat a dorazit puk potulující se v brankovišti za čáru. Čápi ovšem znovu srovnali, tentokrát z trestného střílení, jehož nařízení nepochopil snad nikdo. Obecně vzato byla velká většina výroků rozhodčích slušně řečeno mimo mísu a já začínám mít pocit, že takové dílo má na svědomí jen jeden ze všech hlavních rozhodčích. Vzpomeňme si např. na kuriózní vyloučení (v jednom z minulých utkání) dvou kompletních pětek najednou, taková rozhodnutí nedělá sudí, který má zápas pod kontrolou.
Nic to ovšem nemění na faktu, že Vačice nehrály tak dobře, jak jsme si v poslední době zvykli. Nebyly zdaleka tak aktivní jako Čápi, kteří napadali jejich rozehrávku i se dvěma hráči a pod takovým tlakem se dá těžko pracovat.

Ve druhé třetině tedy inkasovaly dva góly, jak jinak než v oslabení, a síly vynaložené na hru ve čtyřech pak chyběly při snaze snížit brankový rozdíl, nedařilo se tak dokonce ani v přesilovkách.
Navíc ve třetí části při dalším oslabení Čápi zvýšili svůj náskok na 5:2, a tak poslední šancí na mírnou redukci výsledku bylo Márovo trestné střílení. K puku položenému ve středovém se rozjel v poslední vteřině zápasu, svůj blafák bohužel neproměnil.

Čápi byli v tomto zápase jednoznačně lepší a Vačice po kvalitní sérii vítězství prohrály 2:5.

Branky a nahrávky : Bělda (1+0), Jiřin (1+0), Mára (0+1)

Zpět