Desítku oslaví dvanáctkou

28.10.2014 11:15

Do zápasu proti hostujícímu Nýrsku nastoupily Vačice v plné sestavě. V tu dobu měla obě mužstva stejný počet bodů, Nýrsko sice mělo díky vyššímu skóre o příčku lepší pozici v tabulce, ale podle bookmakerů byli favoritem duelu domácí. A jak se později ukázalo, nemýlili se.

Gólovou nadílku zahájil ve čtvrté minutě skvěle naladěný Bendýs, jeho produktivita je zatím úchvatná a je až neuvěřitelné, co všechno dokáže takový motokrosový závodník proměnit. Hned po buly ve středovém kruhu se pro puk natáhl Smotl a bleskově se vrhl do útoku. Bezchybným zakončením zvýšil na 2:0 pouhých 7 vteřin po úvodní brance. Vačice měly parádní nástup a přestože jejich šance začínaly být každým střídáním jasnější, to, co se událo ve dvanácté a sedmnácté minutě snad nečekal nikdo. Při dvou oslabeních 3 na 5 se jim podařilo dvakrát skórovat ! Nejprve unikl Bendýs, který zakončil přesnou střelou zápěstím a po něm předvedl učebnicový blafák v nájezdu rychlík Jiřin. 

Nýrsko sice také ukázalo, že to není tým hrající druhé housle a že nabídnutou šanci dokáže proměnit a snížilo na 5:2. Ale ve skutečně veliké pohodě hrající Vačice to nemohlo rozhodit. A podle známého vzorce "(skvělá nálada + perfektně odvedená práce na ledě)*16 hráčů = gól" se jim dařilo náskok zvyšovat.

Za zmínku opět stojí dva góly v oslabení, tentokrát 5 na 4 a figurovali v nich opět ti samí hráči. Bendýs z vrcholku kruhu útočného pásma zavěsil vybojovaný puk a nenásledoval ho nikdo jiný než železnorudský expres Jiřin, který brilantním zakončením dokončil svou akci a přeřadil vedení Vačic na osmý rychlostní stupeň.

Konečnou desítku završila dvojice parťáků Karkula-Bobeš, kteří si za svůj výkon zápis v listině střelců zasloužili stejně tak, jako všichni ostatní. Na vynikajícím výsledku 10:2 se podíleli všichni stejným dílem a oprávněně mají radost z týmové práce a jejích výsledků.

Kaňkou na tomto listě se stalo vyloučení zkušeného Běldy do konce zápasu pouhou minutu a půl před závěrečnou sirénou. Tímto trestem si podepsal stopku do následujícího zápasu a svému týmu bude rozhodně chybět.

Branky a nahrávky (podle zápis z utkání) : Bendýs (5+1), Jiřin (2+0), Smotl (1+0), Bělda (1+0), Karkula (1+0), Venca J. (0+1), Pelech (0+1), Váč (0+1), Bobeš (0+1)

Zajímavosti : Bendýs si připsal 6 kanadských bodů; Vačice skórovaly dvakrát během sedmi sekund; Vačice daly čtyři góly v oslabení (dva v oslabení 3 na 5, dva v oslabení 4 na 5).

Zpět