Deset gólů do soupeřovy sítě

19.11.2012 15:11

Šestý zápas první části ligy ŠLAH odehrály Vačice podruhé za sebou na domácí půdě proti HC Tango. Podle předchozích vystoupení tohoto týmu bylo jasné, že půjde o zápas přinejmenším vyrovnaný a velmi důležitý, abychom se udrželi na špici tabulky.

Do utkání jsme nastoupili s respektem, ale bez jakýchkoliv známek nervozity a to se kromě úspěšných pokusů našich klíčových borců a disciplíně podepsalo na konečném výsledku.

Úvod střetnutí začal v rychlém tempu a zdálo se, že to bude oběma týmům vyhovovat. Byly to však Vačice, ketré vstřelily první branku - v šesté minutě skóroval Hořčák po asistenci Pelecha, jenž odehrál špičkové utkání nejen díky unikátním zákrokům v obranném pásmu a právem si připsal hned pět bodů ! Obrana Tanga vykazovala značné mezery, brejkové rozehrávky jim nevycházely a tak Jiřin ve spolupráci s Richiem v polovině sedmé minuty navýšili náskok Vačic na 2:0. Necelé dvě minuty po něm vstřelil branku výborně naladěný Pelech a bylo vidět, že pečlivé bránění vlastního obranného pásma a tlak před svatyní Tanga se vyplácí. Přibývalo přesnějších přihrávek, zlepšovala se kombinace a násobila se střelba na soupeřova gólmana jakoby naši hráči předcházející sváteční den nasbírali nové síly a chuť do hry. Rajčák se prosadil po Pelechově pasu v čase 10,05 a změnil skóre na 4:0 a byl to opět Pelech, kdo vybídl Karkulu k úspěšnému zakončení 20 sekund před první sirénou. 5:0 ovšem zdaleka nebyl konečný výsledek.

Po pauze vítali diváci hráče Vačic pokřikem "deset, deset" a po střeleckém apetitu z první třetiny se to nezdál být cíl nemožný. Ale i Tango má hokejisty, kteří umějí zúročit sebemenší chyby soupeře a 43 sekund po začátku druhé části vhazování snížilo. To stačilo k tomu, aby na lavičce domácích přestala úřadovat exhibiční nálada a znovu se kormidla chopila soustředěnost a snaha. Pětigólové vedení se Vačicím vrátilo z hokejky Páji K., asistencí se podílel tradičně skvělý Hořčák, který své sólové akce nadšeně rozdával dojíždějícím spolubojovníkům a sám při přesilovce minutu a půl před hvizdem ukončujícím druhou třetinu navýšil vedení na 7:1 po Rajčákově příhře.

Gólové hody pokračovaly i v části poslední a body do kanadského bodování si připsali i hráči, kteří mají za úkol šance likvidovat než připravovat. Gólman Peri, který při přesilovce zastavil vyhozený puk projíždějící podél mantinelu za jeho brankou, neotálel, neomylně jej poslal na hůl Pelecha a ten už přesně věděl, co s ním má udělat. V rychlosti prokličkoval půlku hřiště a zavěsil. Dvacet vteřin po něm předvedl velmi podobné sólo Jiřin a na výsledkové tabuli rozsvítil číslo 9. Hra byla uvolněná a přesto Vačice stále útočily a dařilo se jim i na dlouhé sekundy zamknout soupeře před klecí. Po několika minutách sice Tango snížilo na 9:2, ale byly to opět domácí Vačice, konkrétně Milda, kdo měl poslední slovo. Vyslyšel hlasité prosby diváků a svým prvním gólem v sezóně stanovil konečné číslo vstřelených branek do sítě Tanga na dvoucifernou desítku.

Vačice odehrály pečlivý, kombinační a disciplinovaný (žádný z jejich hokejistů nebyl vyloučen) duel, ve kterém všichni hráči poctivě bránili a nezapomínali na střelbu a právem zvítězili 10:2.

HVĚZDA UTKÁNÍ : Pelech

Góly a nahrávky : Hořčák 2+1, Jiřin 2+1, Pelech 2+3, Rajčák 1+1, Karkula 1+0, Pája K. 1+0, Milda 1+0, Kulík 0+1, Richie 0+1, Peri 0+1

Zpět